Tiskovky.info


Tisková zpráva: Zastupitelstvo města Lanškroun jednalo dne 16.06.2010

Na svém již třetím letošním jednání, které se konalo ve středu 16. června 2010, Zastupitelstvo města Lanškroun přijalo několik bodů, o kterých bych se chtěla zmínit.

Jedním z bodů, které zastupitelstvo města přijalo, je aktualizace Strategického plánu rozvoje města Lanškroun. Nutnost aktualizovat strategický plán vycházela jednak z plánu samotného, ale také bylo třeba změnit termíny v zásobníku projektů (přehled cílů, tříděných dle záměrů a oblastí). Při této příležitosti byly aktualizovány i informace o městě z popisné části plánu.
Dalším bodem, který byl schválen, je Plán rozvoje sociálních a souvisejících veřejných služeb ve městě Lanškroun. Tento dokument odráží nynější zjištěné priority rozvoje sociálních služeb v našem městě. Posláním koncepce je zajistit občanům možnost výběru takových sociálních služeb, které by odpovídaly jejich potřebám. Tyto sociální služby by měly být kvalitní a dostupné.
Soudržnost a projev solidarity se slovenským partnerským městem Kežmarok byly projeveny při jednání zastupitelstva města schválením poskytnutí mimořádného daru ve výši Kč 100.000,--. Tato částka bude předána občanům města Kežmarok, které postihla dne 04. června 2010 katastrofální povodeň.
Neméně důležitým bodem, který byl schválen, je rozpočtový výhled města do roku 2013. Z rozpočtového výhledu vychází rozpočet na jednotlivé roky a obsahuje např. analýzu dosavadního hospodaření města s důrazem na úvěrovou kapacitu, dopady světové finanční krize do příjmů města a další.

Drahomíra Lišková, kancelář starosty a tajemníka


Kontakt:

Drahomíra Lišková
Referentka kanceláře starosty a tajemníka
drahomira.liskova@mulanskroun.cz
465 385 226


Vydáno: 17. 6. 2010 14:10
Kategorie: Veřejná správa
Název zdroje: Město Lanškroun (ověřený zdroj [?])

Popis zdroje:
Územně samosprávní celek