Tiskovky.info


Tisková zpráva: Metropolitní spořitelní družstvo posiluje svou pozici

Metropolitní spořitelní družstvo (MSD) upevňuje svou pozici jedné z nejstabilnějších a kapitálově nejsilnějších družstevních záložen v České republice. Rostoucí bilanční suma, počet členů i zisk, společně s navýšením základního kapitálu a rozšířením pobočkové sítě jsou faktory, které potvrzují stále sílící postavení MSD na finančním trhu.

Metropolitní spořitelní družstvo eviduje kontinuálně vzrůstající zájem členů o nabízené produkty, proto došlo ke konci září ke zvýšení bilanční sumy vkladů na 3,8 mld. Kč. Tím MSD poskočilo mezi družstevními záložnami z hlediska velikosti z 5. místa, kterého dosáhlo na konci roku 2010, až na 3. místo. Počet klientů Metropolitního spořitelního družstva aktuálně přesáhl 4.650.
Ke konci září 2011 vykázalo MSD hrubý zisk před zdaněním ve výši 50 mil. Kč. „Tento velmi příznivý výsledek ve srovnání s konkurencí ovlivnily především nízké náklady na provoz a úsporná opatření realizovaná v průběhu roku 2011,“ podotýká Petr Jánský, předseda představenstva MSD a pokračuje: „Předpokládáme, že náš hospodářský výsledek se bude i nadále zvyšovat a tím se samozřejmě zvýší i podíl jednotlivých členů na výsledcích hospodaření.“
Členové Metropolitního spořitelního družstva v souladu s usnesením členské schůze, která se konala v srpnu 2011 rozhodli o navýšení základního kapitálu o dalších 42 mil. Kč. Důvodem je očekávaný výrazný růst bilanční sumy v roce 2011. Navýšení základního kapitálu bylo realizováno v řádném termínu na 366 mil Kč. „Do konce roku předpokládáme, že bude základní kapitál navýšen minimálně o dalších 60 mil. Kč, na celkových 436 mil. Kč,“ doplňuje Petr Jánský.
MSD v průběhu 3.Q 2011 ponechalo úrokové sazby na stejné úrovni jako v předchozím období a v současné době neuvažuje o jejich změně. Vhledem k nízkým provozním nákladům nabízí MSD nejvyšší úrokové sazby u vkladových produktů na trhu - úrok až 4,8 % p.a. Vkladové produkty jsou pojištěny ze zákona do 100 tis. EUR, stejně jako u bank. „Pravidelně sledujeme vývoj konkurenčního prostředí a reagujeme na vývoj úrokových sazeb finančního sektoru. Nové úrokové sazby vyhlašujeme vždy s ohledem na budoucí dobré ekonomické výsledky MSD,“ vysvětluje pan Jánský.
MSD také nedále počítá s rozšířením pobočkové sítě – v červenci byla otevřena pobočka v Olomouci, do konce rokuje naplánováno otevření dvou poboček v Plzni a Ostravě a v roce 2012 jsou v plánu pobočky v Hradci Králové a Českých Budějovicích. U všech poboček MSD průběžně zkvalitňuje systém obsluhy klientů a pobočky personálně posiluje.


Kontakt:

Adéla Dittmannová
PR manager
dittmannova@ibc.cz
737650721


Vydáno: 18. 10. 2011 9:21
Kategorie: Ekonomika
Název zdroje: E-centrum (ověřený zdroj [?])

Popis zdroje:
PR agentura