KONTO PRACOVNÍ DOBY S KOMPASEM2 | Tiskovky.info

KONTO PRACOVNÍ DOBY S KOMPASEM2

Již téměř čtyři roky uběhly od zavedení termínu Konto pracovní doby do zákoníku práce. I když ho na začátku zákonodárci chválili a plošně doporučovali, je jeho použití v praxi dodnes velmi rozpačité. Společnost PC HELP, a.s. se rozhodla zaměstnavatelům s touto problematikou pomoci a vytvořila ve svém HR systému Kompas2 nový modul Konto pracovní doby.

Samotná základní myšlenka kont - umožnit zaměstnavatelům pružně reagovat na měnící se potřebu práce podle množství zakázek či odbytu - je více než dobrá. Složitá administrativa, která provází zavedení kont, však většinu firem od jejich používání odrazuje.

Podniky, které konto pracovní doby naléhavě nepotřebují, se mu snaží různými způsoby vyhýbat. Není se čemu divit. Evidovat každý týden u jednotlivých pracovníků záznamy o rozdílu mezi stanovenou a skutečně odpracovanou dobou není lákavá představa. Stejně jako vést pro každého zaměstnance zvláštní účet mzdy. Jsou ale společnosti, které konta pracovní doby opravdu potřebují a pokud je nemají, vystavují se riziku vysokých pokut ze strany úřadu práce. Několik takových firem nás jako své dodavatele HR systému oslovilo s požadavkem na vytvoření modulu, díky němuž by bylo možné zvládnout tuto nejednoduchou problematiku.

„Od začátku bylo jasné, že to nebude lehký úkol - kromě vypořádání se se složitou administrativou nás čekalo odhalování ´roušek tajemství uvedení zákonu do reality´, kterými jsou konta dodnes díky nedostatečným zkušenostem v praxi zahalena“, říká Radim Sieber st. z oddělení péče o zákazníky společnosti PC HELP, a.s. Po několika měsících zkoumání a programování však byla snaha vývojového týmu odměněna - modul Konto pracovní doby v systému Kompas2 byl úspěšně dokončen a nyní se nasazuje u prvních zákazníků.

A co můžou zákazníci od modulu očekávat?

• Evidence vyrovnávacích období
• Evidence pracovních rozvrhů pro konta pracovní doby
• Přehled rozdílů mezi stálou a dosaženou mzdou
• Přehled účtů pracovní doby
• Smluvní zařazení zaměstnance do konta pracovní doby
• Informace do statistiky ISPV o kontech pracovní doby
• Vyhodnocení konta pracovní doby

Kromě těchto vybraných funkcionalit se uživatelé mohou těšit na tradičně příjemné uživatelské prostředí, jednoduchou a intuitivní práci s daty, uživatelskou tvorbu sestav a rychlé reakce ze strany dodavatele na specifické požadavky.

Jana Pokorná
PR referentka
jana.pokorna@pchelp.cz
www.pchelp.cz

Vydáno: 16. 2. 2011 22:04
Kategorie: Informační technologie
Název zdroje: PC HELP, a.s. (ověřený zdroj [?])
Na českém trhu má společnost PC HELP, a.s. více než dvacetiletou tradici a v kraji Vysočina je předním dodavatelem ICT pro podnikovou sféru. Své aktivity rozvíjí i na Slovensku.
Zaměřuje se na oblast komplexních informačních systémů, systémů pro řízení lidských zdrojů, tepelné a bytové hospodářství, vodohospodářství, podporu vzdělávání formou e-learningu, na oblast webových aplikací, systémů pro veřejnou správu i řešení na míru.