Velikonoční koncerty Barocco sempre giovane v Hradci Králové a v Pardubicích 12. a 13. dubna | Tiskovky.info

Komorní soubor Barocco sempre giovane připravil pro koncerty v Městské hudební síni v Hradci Králové v úterý 12. dubna v 19 hodin a v Rytířském sálu zámku v Pardubicích ve středu 13. dubna v 19 hodin program z děl mistrů evropského baroka A. Vivaldiho, A. Corelliho, F. I. A. Tůmy, J. S. Bacha a G. F. Händela. Sólisty budou vyhledávaná interpretka barokní hudby, mezzosopranistka Markéta Cukrová a vynikající mladý varhaník a cembalista, stálý člen a sólista komorního souboru Barocco sempre giovane Pavel Svoboda.

Koncert v Městské hudební síni v Hradci Králové v úterý 12. dubna v 19 hodin se uskuteční pod záštitou hejtmana Královéhradeckého kraje a primátora města Hradec Králové Zdeňka Finka.
V první polovině vyslechnou návštěvníci koncertu Sinfonii Antonia Vivaldiho, chrámové Concerto grosso Arcangella Corelliho, část z Bachovy kantáty BWV 130 „Kommt, ihr angefochtnen Sünder“ a varhanní Koncert g moll Georga Friedricha Händela. V druhé polovině koncertu zazní úchvatné dílo Antonia Vivaldiho Stabat Mater, kterým si připomeneme nadcházející Velikonoční svátky.
Ve středu 13. dubna v 19 hodin V Rytířském sálu zámku v Pardubicích zazní obdobný program s tím, že místo Händelova varhanního koncertu (v sále nejsou varhany) zahrají mladí umělci Partitu in d významného českého barokního skladatele, rodáka z Kostelce nad Orlicí, Františka Ignáce Antonína Tůmy.

Vstupenky:
Informační centrum Hradec Králové
Gočárova 1225, tel 495 534 482
Velké náměstí 165, tel. 495 580 492
Rezervace na www. HKpoint.cz

Pardubice Region Tourism, náměstí Republiky 1, Pardubice, tel. 466 768 390
nebo na www.ticketportal.cz.

Více informací: www.barocco.cz.

Josef Krečmer
Umělecký vedoucí, dramaturg
josef.krecmer@worldonline.cz

Vydáno: 7. 4. 2011 0:29