Web-SEO | Tiskovky.info

Informace o zdroji

Web-SEO

Poslední vydané tiskové zprávy

Je solární energie nepřítelem českých domácností?

Uherské Hradiště, Praha 22.10. 2010 V poslední době nás média ze všech stran bombardují zprávami, jak si kvůli využití obnovitelných zdrojů energie budeme muset všichni utáhnout opasky. Výsledkem této mediální palby je nenávist veřejnosti vůči všemu, co souvisí s výrobou čisté elektrické energie. Nejhůře si v pomyslném měřítku popularity momentálně stojí solární energie. Tato situace je však nepovedeným dílem české vlády, jejíž neuvážená rozhodnutí jdou z extrému do extrému.

České fotovoltaice zvoní umíráček

Uherské Hradiště, Praha, 2.11. 2010 Smršť krachujících firem, masivní propouštění zaměstnanců, odliv mozků, nezájem investorů, velké problémy dodavatelů a nakonec snadná kořist pro německé a čínské firmy. Toto není aktuální dušičkový scénář katastrofického filmu. Bohužel jde o reálné prognózy vývoje českého fotovoltaického trhu. Odborníci dokonce prorokují zánik tohoto nového oboru. Důvodem je návrh Energetického regulačního úřadu (ERÚ) o výši výkupních cen pro výrobu solární energie v roce 2011. Spíše než o výši cen je v tomto případě vhodné hovořit o jejich extrémní „níži“.

HiTechSolar míří na dálný východ

HiTechSolar, renomovaná česká společnost sídlící v Uherském Hradišti a působící v oblasti výstavby fotovoltaických elektráren na klíč, rozšířila své teritorium podnikatelských aktivit směrem na východ.

Firmy z oboru fotovoltaiky krachují, zvyšuje se počet podvedených zákazníků

Nepříznivé změny legislativy a pozastavení připojování fotovoltaických systémů si vybírají první daň. Řada firem, jejichž hlavní činností je výstavba solárních elektráren, krachuje. Roste počet případů, kdy nepoctivé společnosti uzavřou se zákazníky smlouvy, projekty však již nejsou schopny dokončit. Zákazníci mnohdy přicházejí o veškeré vložené investice.

Kouzelník a kouzelnické vystoupení

Richard Nedvěd je profesionální kouzelník, který se kouzlení věnuje od roku 1999. Kouzlení je pro Richarda zároveň povoláním, nikoliv jen koníčkem. Richard prošel třemi kouzelnickými kluby, kde se nejdříve naučil kouzelnickému řemeslu, a časem svým charakterem proměnil svá vystoupení v opravdovou a originální podívanou.

Poslední tiskové konference